• Bolbomen leveren: wortel okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • Bolbomen zijn binnen het assortiment bomen een zeer populaire groep. Dit komt met name door de kleine omvang van de boom, en daardoor dus geschikt voor de kleinere tuin. Bolbomen worden geënt op een stam. Dit betekent dat de stamlengte vast staat en deze alleen groeit in de dikte. De stamlengte wordt vanaf de grond gemeten tot aan de onderkant bol. Wij kunnen u dan ook diverse stamlengtes leveren. Waaronder de maat 180cm, 200cm en 220cm hele gangbare maten zijn.

   Wij kunnen u diverse soorten bolbomen leveren. Onder andere de Catalpa bignonioides 'Nana' (Trompetboom), Één van de populairste bolbomen. Maar ook andere soorten zoals bijvoorbeeld Quercus palustris 'Green Dwarf' (Bol eik), Liquidambar styraciflua 'Gum Ball' (Bol Amberboom) en Acer platanoides 'Globosum' (Bolesdoorn).

 • Dakbomen  leveren: okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • Dakbomen vormen een natuurlijke parasol. Door deze bomen kunt u inkijk verminderen en het vormt een bescherming tegen de zon. Dakbomen worden door middel van een bamboe constructie horizontaal geleidt. Door elk jaar de nieuwe takken vast te binden op de constructie en de verticale takken te snoeien, wordt het dak steeds dichter. U kunt volstaan door één keer per jaar te snoeien. Wij kunnen u diverse dakhoogtes leveren, dakhoogtes tussen de 220 en 250 cm. zijn het meest gangbaar.

   Platanus acerifolia (Dakplataan) is het meest verkochte soort onder de dakbomen. Maar er zijn meer soorten onder de dakbomen. Bijvoorbeeld een Morus (Dakmoerbei), een boom met mooi donkergroen glanzend blad.

 • Fruitbomen  leveren: wortel okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • De appelboom heeft een hele bijzondere bloesem. Het begint met donkerroze bijna rode knoppen die verkleuren tot een spierwitte bloesem. De appelboom bloeit rijk, en zou op zichzelf al kunnen dienen als sierboom. De oude grillige vorm van de boom en de appels maken het geheel compleet. De appelboom is in 3 verschillende hoogtes leverbaar, namelijk laagstam (50 cm. stam), halfstam (120 cm. stam) en hoogstam (180 cm. stam), daarbij kunnen ze ook nog geleidt geleverd worden op deze hoogtes.

   Wij hebben een groot assortiment oude rassen maar ook nieuwere rassen appelbomen staan. Voorbeelden van oude rassen zijn; Notarisappel, Sterappel en Groninger Kroon. Bij de wat nieuwere rassen moeten we denken aan Elstar, Jonagold en Gloster.

  • De kersenboom heeft donkerroze bloesem, ook de takken hebben een donkere kleur. De kersenboom is in 3 verschillende hoogtes leverbaar, namelijk laagstam (50cm. stam), halfstam (120cm. stam) en hoogstam (180 cm. stam), daarbij kunnen ze ook nog geleidt geleverd worden op deze hoogtes.

   Voorbeelden van enkele zoete kersen zijn Dubbele Meikers (zelfbestuivend) en Hedelfinger. Een Morel is een voorbeeld van een zure kers.

  • Perenbomen hebben een spierwitte bloesem. Oude perenbomen kunnen de meest grillige vormen aannemen. De perenboom is in 3 verschillende hoogtes leverbaar, namelijk laagstam (50 cm. stam), halfstam (120 cm. stam) en hoogstam (180 cm. stam), daarbij kunnen ze ook nog geleidt geleverd worden op deze hoogtes.

   Binnen het assortiment peren is er de onderverdeling tussen stoofpeer en handpeer. Enkele voorbeelden van handperen zijn; Conference (zelfbestuivend), Doyenne du Comice en Clapp's Favorite. Enkele bekende stoofperen zijn Gieser Wildenman (zelfbestuivend) en Zoete Brederode. Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een klein deel uit ons assortiment.

  • Andere fruitbomen en aanverwante soorten uit ons assortiment zijn Cydonia oblonga 'Franja' (Kweepeer), Mespilus germanica (Mispel) en Juglans regia (Gewone Walnoot) en nog enkele andere bomen. Wij kunnen u deze bomen in verschillende hoogtes en stamdiktes leveren.

 • Inheemse bomen  leveren:  okt-apr

   

  • Onder inheems verstaan we alle bomen die van nature in ons land voorkomen. Van alle soorten bomen die in ons land groeien is maar een klein deel oorspronkelijk inheems. Tegenwoordig zijn veel inheemse bomen te vinden in oude bossen.
   Door schaalvergroting in de landbouw, dorpsuitbreiding en wegen aanleg is er al veel inheems plantmateriaal verloren gegaan. De bekendste voorbeelden van inheemse bomen zijn; Quercus robur (zomereik), Castanea sativa (tamme kastanje), Betula pendula (Ruwe Berk) en Fagus sylvatica (Beuk). Dit is slechts een klein deel uit ons assortiment, wij kunnen u de bomen leveren in diverse stamdiktes.

 • Leibomen  leveren: wortel okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • Leibomen zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Leibomen worden al langere tijd voor boerderijen geplant, maar tegenwoordig worden ze veel aangeplant in de kleinere tuin. Leibomen worden vaak gebruikt om inkijk te voorkomen, ook worden ze geplant als zonnescherm. Dit werkt goed mits ze wel vlak voor het huis staan. De zon komt er anders vrij snel overheen. Door takken horizontaal te leiden in etage boven elkaar wordt een scherm gecreëerd. Wij kunnen u leibomen leveren in diverse stamlengtes en stamdiktes. De stamlengte wordt gemeten vanaf de grond tot de eerste etage.

   Tilia vulgaris 'Palida' (leilinde) is de meest verkocht leiboom. Maar wij hebben ook andere soorten in ons assortiment, bijvoorbeeld Platanus acerifolia (Leiplataan) of geleide fruitbomen.

 • Naaldbomen  leveren: wortel okt-apr

   

  • Over het algemeen zijn naaldbomen zeer winterharde bomen, dit is ook te zien aan de plekken waar naaldbomen voorkomen, zelfs in de koude streken van Scandinavië zien we deze bomen nog. Alle coniferen vallen onder de naaldbomen. De meeste naaldbomen zijn wintergroen, er zijn enkele uitzonderingen, waaronder bijvoorbeeld de larix (Lariks).
   Voorbeelden van andere naaldbomen uit ons assortiment zijn Picea (Spar) en Pinus (Denn).

 • Sierbomen  leveren: okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • De sierwaarde van deze groep bomen kan liggen in de bloei, in de vruchten of in het zaad, ook belangrijk is de bladvorm, herfstkleur en bast. Prunus is een voorbeeld van een mooie bloeiende boom, er zijn veel verschillende prunussen, zo zijn ze er met groen of rood blad, maar ook in de bloesem zijn nog tientallen kleuren.

   Van de Malus (sierappel) kunt u twee keer per jaar genieten. Ten eerste de bloesem in het voorjaar, deze is in verschillende kleuren. Dan komen in het najaar de appeltjes. Deze mooie rode of gele appels blijven tot in de winter aan de boom hangen.

   Liquidambar styraciflua (Amberboom) is bekend door zijn prachtige felgele en rode herfstkleuren. Ook krijgt deze boom een mooie kurkachtige stam. Deze enkele voorbeelden van sierbomen zijn slechts een klein deel van ons assortiment. Al deze bomen zijn in diverse maten en hoogtes te leveren.

 • Treurbomen  leveren: okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • Treurbomen zijn bomen met slappe twijgen en takken die naar de grond hangen. Veel treurbomen zijn cultivars en worden geënt op stam. Voorbeelden hiervan zijn Pyrus salicifolia 'Pendula' (treur Sierpeer) en een Prunus serrulata 'Kiku Shidare' (treur Sierkers). Een voorbeeld van een treurboom met een doorgaande stam is de Betula pendula 'Tristes' (treur Berk). Dit zijn zo een paar voorbeelden van treurbomen uit ons assortiment. Wij kunnen u ook diverse andere soorten leveren. Al deze bomen zijn in verschillende stamhoogtes en stamdiktes te leveren.

 • Zuilbomen  leveren: wortel okt-apr

  uit pot leverbaar  mei -okt

  • Deze smal opgaande bomen zijn de laatste jaren zeer gewild. Net als dak- en leibomen passen deze bomen goed in de kleinere tuin, ze groeien in de hoogte en nemen in de breedte zeer weinig ruimte in beslag. Zuilbomen hebben vaak een strakke vorm. Deze bomen worden tegenwoordig ook steeds meer aangeplant langs wegen in de steden en dorpen. Quercus robur 'Fastigiata' (Zuileik) is een voorbeeld van een boom wat wordt aangeplant in de stad in plaats van de gewone eik. Andere zuilbomen uit ons assortiment zijn Carpinus betulus 'Fastigiata' (Zuilhaagbeuk) en Fagus sylvatica 'Dawyck Purple' (Rode Zuilbeuk). Dit is slechts een deel van ons assortiment, wij kunnen u ook andere soorten zuilbomen leveren.

 • Bosplantsoen  leveren:  nov-apr

   

  • Onder bosplantsoen verstaan we struiken en bomen die van nature in ons land voorkomen (inheems). Bosplansoen wordt veel aangeplant in bossen, groensingels of houtwallen. Binnen ons assortiment bosplantsoen hebben we boomvormers en struikvormers. Boomvormers wil zeggen dat de plant de neiging heeft om op één stam omhoog te groeien. Deze worden dan ook hoger dan struikvormers. Struikvormers vertakken direct boven de grond en groeien op meerdere stammen. De standaard leverhoogte varieert tussen de 60 en 100 cm. Zoekt u andere hoogtes, deze kunnen wij voor u bestellen.

   Enkele voorbeelden van bosplantsoen uit ons assortiment zijn:

   Boomvormers:
   Alnus glutinosa (Els), Betula pendula (Berk), Fraxinus excelsior (Es), Quercus robur (Eik) etc.

   Struikvormers:
   Amelanchier lamarckii (Krent), Crataegus monogyna (Meidoorn), Prunus spinosa (Sleedoorn), Viburnum opulus (Gelderse Roos) etc.

 • Bodembedekkers  leveren:  hele jaar
  • Onder bodembedekkers verstaan wij lage, breed uitgroeiende en soms zodenvormende planten. U kunt bij ons terecht voor bodembedekkende- vaste planten, heesters en coniferen. Door aanplant van deze bodembedekkers kunt u onkruidgroei voor een groot gedeelte voorkomen. Natuurlijk geven bodembedekkers ook een natuurlijk karakter aan uw tuin. In grote vlakken geplant vergroten ze uw tuin, net als gazon. Ook zijn veel bodembedekkende vaste planten zeer geschikt als beplanting onder bomen en heesters.

   Er is een ruime keus in groenblijvende bodembedekkers. Zoals bijvoorbeeld Vinca (Maagdenpalm), Pachysandra, Hedera (Klimop) en Cotoneaster (Dwergmispel). Deze bodembedekkers vormen ook in de winter een mooi dicht groen tapijt. Bladverliezende bodembedekkers zijn bijvoorbeeld Geranium (Ooievaarsbek), Persicaria (Duizendknoop) en Stephanandra (Kransspirea). Ondanks dat deze planten hun blad verliezen zijn het sterke en goed bruikbare bodembedekkers, daar komt bij dat bladverliezende bodembedekkers zomers vaak rijker bloeien.

  • Deze sterk geurende rozen zijn ontstaan uit kruisingen tussen oude-, tros-, en grootbloemige rozen. Zo hebben ze de geur van de oude rozen en de bloei van het andere ras. Dit verklaart ook de hoogte verschillen van deze roos, omdat deze rozen met verschillende rassen gekruist worden. Engelse rozen houden van een zonnige standplaats en een humusrijke bodem.

   De Rosa 'Graham Thomas' is een bekend voorbeeld van een mooie gele Engelse roos. Of de Rosa 'Gertrude Jekyll' een mooie sterk geurende warmroze roos. Wij hebben dan ook een groot assortiment Engelse rozen op voorraad. Voor types Engelse rozen die wij niet op voorraad hebben, kunnen wij deze altijd voor u bestellen

 • Grootbloemig  leveren:  hele jaar

   

  • Zoals de naam het al zegt gaat het hier om grote bloemen. Ze bloeien minder rijk dan trosrozen maar de bloemen zijn ook aanmerkelijk groter, deze rozen hebben vaak één bloem op een steel. Doordat deze rozen lange stevige stelen hebben, zijn ze geschikt als snijrozen. Grootbloemige rozen worden ook wel theerozen genoemd. Grootbloemige rozen houden van een zonnige standplaats op een humusrijke bodem. De meeste grootbloemige rozen zitten allemaal rond een hoogte van circa 90 cm.

   Wij hebben diverse Grootbloemige rozen. Waaronder bijvoorbeeld; Rosa 'Dame de Coeur' een mooie rode roos of Rosa 'Queen Elizabeth' een helder roze roos.

 • Leirozen  leveren:  hele jaar

   

  • We hebben het vaak over klimrozen. Maar omdat rozen niet de eigenschappen hebben van echte klimplanten die zichzelf hechten of winden, zijn het geen klimrozen. Maar in feite leirozen. Ze kunnen op verschillende manieren toegepast worden, zo zijn ze te vinden tegen muren maar ook tegen pergola's of rozenbogen.

   Wij kunnen u diverse kleuren leirozen leveren. Waaronder bijvoorbeeld Rosa 'Paul Scarlet' een rode klimroos of een andere sterke roos zoals Rosa 'New Dawn'. Ook is er een doornloze leiroos, namelijk Rosa 'Zephirine Drouhin' een rose roos.

 • Miniatuurroos  leveren:  hele jaar

   

  • Miniatuurrozen zijn geschikt voor lage perken, borders of in potten. De rozen worden vaak circa 40 cm. hoog. Deze rozen zijn zeer rijkbloeiend, ze houden van een zonnige standplaats in een humusrijke bodem. De onderlinge plantafstand is circa 30-40 cm.

   Wij kunnen u diverse kleuren miniatuurrozen leveren. Bijvoorbeeld Rosa 'The Fairy' een zacht rose roos of Rosa 'Cristal Fairy' een witte roos. Ook zijn er natuurlijk andere kleuren miniatuurrozen leverbaar.

 • Stamrozen  leveren:  hele jaar

   

  • Stamrozen kunnen allerlei soorten rozen zijn. Stamrozen zijn er in diverse stamlengtes. De meest voorkomend stamlengtes zijn 60, 80, 100 en 120 cm. Ze worden op die hoogte geoculeerd. Een stamroos met daaronder bloeiende vaste planten kunnen prachtige combinatie opleveren.

   Voorbeelden van stamrozen zijn als volgt:

   Trosrozen op stam: Rosa 'Nina Weibull' een mooie rode gevulde roos en Rosa 'Schneewittchen' een zuiver witte roos.
   Grootbloemige rozen op stam: Rosa 'Dame de Coeur' een rode roos en Rosa 'Peace' een zachtgele roos die overloopt naar lichtroze.
   Miniatuurroos op stam: Rosa 'The Fairy' een zachtroze roos.

 • Trosrozen  leveren:  wortel okt-mrt

   

  • Trosrozen zijn populair door de langdurige bloei, vaak tot in de late herfst. In tegenstelling tot grootbloemige rozen zitten hier juist de rozen in grote trossen, ze zijn dus rijk bloeiend. Wel is het zo dat de trosrozen niet helemaal de perfecte bloemvorm hebben in vergelijking tot grootbloemige rozen. Trosrozen houden van een zonnige standplaats op een humusrijke bodem.

   Wij hebben een ruim assortiment trosrozen in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld Rosa 'Nina Weibull' een mooie rode gevulde roos of Rosa 'Schneewittchen' een zuiver witte roos. En zo nog diverse andere kleuren.

 • Vaste planten  leveren:  maart-nov

   

  • Vaste planten sterven over het algemeen in het najaar af, en groeien in een heel snel tempo in het voorjaar weer uit.
   Er zijn echter ook soorten die in de winter groen blijven, namelijk Pachysandra en Vinca (Maagdenpalm) en nog enkele andere soorten.

   Ook zijn er soorten die in de winter bloeien zoals bijvoorbeeld Helleborus (Kerstroos). Het mooie aan vaste planten is de diversiteit in bloemen en bloeitijden, zo is er elke periode wel iets wat bloeit, door dit goed op elkaar af te stemmen geeft dit de tuin het hele jaar door sierwaarde. Er zijn vaste planten voor alle grondsoorten en standplaatsen zoals klei en zand, zon of schaduw, droog of nat enz.

 • Bodembedekkers  leveren:  maart-nov

   

  • Bodembedekkers zijn planten met een kruipende groeiwijze zoals Vinca (Maagdenpalm), Ajuga (Zenegroen), Geranium soorten (Ooievaarsbek), maar ook verschillende Sedum (Muurpeper) soorten vallen hieronder en nog vele andere soorten.

 • Borderplanten  leveren:  maart-nov

   

  • Borderplanten worden gebruikt om een border of vak samen te stellen. Hierin is een zeer grootte variëteit aan hoogte en kleur. Denk hier bijvoorbeeld aan Phlox (Vlambloem), Delphinium (Ridderspoor), Salvia (Salie), Aster (Dwergaster), Campanula (Klokjesbloem), etc.

 • Kruiden  leveren:  maart-nov

   

  • Kruiden zijn planten die vanwege hun speciale smaak of geur gebruikt worden in de keuken of op een andere plaats. Bijvoorbeeld Allium schoenoprasum (Bieslook), Origanum (Marjolein) en Rosmarinus (Rozemarijn) bij het bereiden van eten, en Lavandula (Lavandel) vanwege zijn geur in de kledingkast.

 • Rotsplanten  leveren:  maart-nov

   

  • Rotsplanten zijn meestal laag en kruipend, wat ze erg geschikt maakt om tussen stenen, tegels, keien en rotsen te planten. Maar ook in een bak, schaal of trog staan ze goed. Enkele voorbeelden zijn Arabis (Randjesbloem), Aubrieta (Aubrietia), Phlox subulata (Kruipphlox) en Sedum (Muurpeper) in soorten

 • Siergrassen  leveren:  maart-nov

   

  • Siergrassen staan meestal tussen andere planten in, als solitair of in een groep ter afwisseling vanwege hun bijzondere bladvorm of aarvorming. Maar ook worden er speciale grassentuinen gemaakt. De bekenste solitair is wel Cortaderia (Pampusgras). Enkele andere grassen zijn Festuca glauca (Blauw Schapegras), Miscanthus (Prachtriet) en Pennisetum.

 • Varens  leveren:  maart-nov

   

  • Varens gedijen heel goed op een schaduwrijke en vochtige plaats, enkele soorten uitgezonderd. Vanwege hun schitterende bladvormen zijn ze zeer decoratief. Voorbeelden hiervan zijn Matteuccia (Bekervaren), Osmunda (Koningsvaren) en Polystichum (Niervaren).